Tel.: +36309660060

+36702036727

E-mail: info@yachtpapa.hu

 

Facebook

Youtube

Google+

Twitter

LinkedIn

Flickr

Hajókötél

Csatornahajózás: nyaralás lakóhajón

A csatornahajó bérlés: nyaralás lakóhajón nem más, mint amit a neve is sugall: hajózás a csatornákon végig, kényelmes lakóhajókon, olyan tempóban, mely számunkra ideális.

Miért más élmény a csatornahajó bérlés, mint egy tengeri hajóbérlés?

Csatornahajózás, más néven lakóhajózás. Hazánkban is egyre népszerűbb a lakóhajó bérlés. Ennek a kikapcsolódási formának igen nagy múltja van Európa számos országában. A lakóhajó bérlés, lakóhajózás egy rendkívül népszerű tevékenység, hiszen nem csak nyáron, hanem - amennyire az időjárás engedi - sok országban akár télen is lehetőség van rá. A csatornahajó bérlés nagy előnye, hogy lakóhajózás során számtalan változatos városon, falun kelhetünk át és gyönyörködhetünk azok szépségében. Annak ellenére, hogy egy meghatározott folyón vagy csatornán hajózunk, rendkívül változatos útvonalat tudunk bejárni.

Városnézés csatornahajó bérlés során

Csatornahajó bérlés során magunkkal tudjunk vinni a kerékpárjainkat, vagy a csatornahajó bérléskor igényelhetjük azokat. A csatornahajózás során, amikor lehetőségünk és persze kedvünk van rá, akkor kiköthetünk bárhol, ahonnan városnéző programot is szervezhetünk, horgászhatunk, de ha éppen vásárolni szeretnénk menni, akkor azt is megtehetjük. A kényelmes lakóhajókon Európa számos belvizén végig hajózhatunk, a hosszú úton felmerülő szintkülönbségeket pedig úgynevezett zsilipekkel, liftekkel oldhatjuk meg.

Miért jó a csatornahajó bérlés?

 • kötetlen nyaralás
 • nem szükséges hozzá hajóvezetői engedély a legtöbb országban a csatornahajó bérlés alkalmával
 • ideális csapatépítési lehetőség
 • bárhol ki lehet kötni (városnézési lehetőség)

Csatornahajózás

Csatornahajó bérlés vezetői engedély nélkül

A csatornahajózás fantasztikus nyaralási, kikapcsolódási lehetőség, hiszen teljes mértékben kötetlen. Ráadásul a csatornahajó bérlés nem igényel hajóvezetői engedélyt a legtöbb országban, így mindenki számára elérhető. Legyen szó családi nyaralásról vagy a baráti társaság kikapcsolódásáról, de akár csapatépítésre is ideális a lakóhajó bérlés, hiszen olyan csapatmunkát igényel, melyből mindenki kiveheti a részét.

A csatornahajó bérlés számos tevékenységgel összekapcsolható, hiszen az útvonalon bárhol kiköthetünk, anélkül, hogy zavarnánk a hajóforgalmat. A csatornahajózás során bárhol megállhatunk napozni, horgászni, fürdeni, de akár a parton kikötve, bérelt biciklivel vagy gyalogosan felfedezhetjük a környéket és megismerkedhetünk a helyi kultúrával, szokásokkal.

Gasztronómiai élvezetek csatornahajó bérlés során

A csatornahajó bérlés során számos hangulatos, kiválóan felszerelt kikötők, éttermek várják az utazókat, ahol beszerezhetjük a szükséges felszerelést, vizet, élelmet, de akár eltölthetünk ezekben a városokban egy-egy éjszakát. A hangulatos, történelmi ódon városok kellemes kikapcsolódást és változatosságot nyújthatnak egy-egy csatornahajó bérlés során. A változatos helyi finomságokat kínáló éttermek és egy pohár ízletes vörösbor mellett megtekinthetjük a környék látványosságait. A legtöbb hajóút mentén műemlékek, gyönyörű, évszázados templomok és egyedi látnivalók várják az utazókat.

Mit kell tudni a lakóhajóról, a csatornahajózás legfőbb "kellékéről"?

A lakóhajó minden szükséges kényelmi szolgáltatással fel vannak szerelve:

 • meleg vizes zuhanyzó WC-vel,
 • konyha hűtőszekrénnyel,
 • nappali étkezővel
 • kényelmes franciaágyas kabinok
 • fűtés,
 • légkondicionálás és
 • televízió teszi teljessé a kényelmet.

Minden lakóhajó több napra elegendő vízkapacitással, illetve több hétre elegendő üzemanyaggal van feltöltve, a víz utánpótlása pedig a zsilipeknél és a kijelölt kikötőkben lehetséges.

 

Csatornahajózás

A csatornahajó bérlés szezonja

A legtöbb csatorna márciustól novemberig hajózható, azonban értelemszerűen a csatornahajó bérlés főszezonja is az év legmelegebb hónapjaira, június-július-augusztusra tehető.

Csatornahajó bérlés körutazás és one-way csatornahajózás

A csatornahajó bérlés során alapvetően ugyanott kell leadni a lakóhajót, ahol felvettük azt.

Néhány országban, például Hollandiában lehetőség van körutazásra, azonban más országokban ez azt jelentheti, hogy estleg kétszer járjuk be a csatorna ugyanazon szakaszát.

Annak érdekében, hogy a csatornahajó bérlés során minél nagyobb területet járhassunk be és minél többet lássunk, már léteznek one-way konstrukciók is, melynek során a bérelt lakóhajót egy előre kijelölt másik kikötőben kell leadnunk az út végén. Ilyen esetekben vagy visszavisznek minket a kiindulási kikötőbe vagy a személygépjárműveket térítés ellenében utánunk szállítják.

Nyugat-Európa: népszerű a csatornahajó bérlés

A csatornahajó bérlés manapság egyre jobban elterjedő kikapcsolódás, amely igazán kényelmes és élményekben gazdag nyaralást biztosít minden utazónak. Mivel a hajózás a nyugodt sodrású vizeken történik, a lakóhajó irányítása meglehetősen egyszerű, így még vezetői engedély sem szükséges hozzá. Indulás előtt egy rövid oktatás keretében bárki megtanulhatja azt a pár egyszerű lépést, melyek segítségével bármelyik csatornahajó könnyedén vezethető. Attól függően, hány személlyel tervezzük a nyaralást, a lakóhajó 1 kabinos kiviteltől kezdve, egészen az 5-6 vagy több kabinos változatig választhatunk a hajók között.

Téli csatornahajó bérlés élményei

Jó hír, hogy a csatornahajó bérlés kora tavasztól egészen késő őszig űzhető, sőt Európa egyes részein akár télen sem kell lemondanunk erről az élményről. Csatornahajó bérlés alkalmával kerépkár is bérelhető, így ha valahol kedvünk támad kikötni, könnyűszerrel felfedezhetjük a környék látványosságait. Szinte bárhol fürödhetünk, napozhatunk, vagy akár horgászhatunk is. Az útvonalak mentén a kikötőkben magas szintű szolgáltatásokkal várják az arra utazó lakóhajó bérlőket. 

A csatornahajó bérlés útvonalait célszerű úgy megtervezni, hogy számításba veszünk pár szempontot. Hogyan jutunk el az adott térségbe a legkönnyebben? Inkább strandolási, horgászási lehetőségek érdekelnek, vagy történelmi, kulturális látványosságokban bővelkedő útvonal a szimpatikusabb?

Csatornahajózás: nyaralás lakóhajónCsatornahajó bérlés célpontjai

A továbbiakban sorra veszünk pár népszerű hajózási célpontot Nyugat- Európában:

Franciaországi csatornahajó bérlés:

Mivel Európában a csatornahajó bérlés itt nagyon népszerű, ezért most külön megnézünk pár kedveltebb régiót.

Aquitania: 

Ez a csodálatosan szép terület dél-nyugat Franciaországban található, a lakóhajósok útja pedig a Garonne folyó völgyében, a Lot folyón felfelé, vagy a Baïse folyó mentén vezethet. Szőlődombok, erdős völgyek, gyönyörű síkságok váltják egymást ezen a festői szépségű területen. Olyan világhírű borok származnak e vidékről, mint a Margaux, a Graves, vagy a Medoc. Ez a napsütéses térség bővelkedik kulturális és történelmi látnivalókban is, ilyen például Nerac történelmi városa, vagy a Moissaci kolostor. Szépsége többek között Rembrandtot és Goyát is megihlette. 

Burgundia: 

Franciaország egyik legtehetősebb régiója, mely méltán híres csodálatos borairól és ínyenc konyhájáról. Aki ezt a térséget választja, annak igazi gasztronómiai csodában lehet része. Emellett természetesen más élmények is várnak az ide látogatókra. Megcsodálhatják Dijon építészeti és művészeti emlékeit, romantikus kis falvakat fedezhetnek fel. A régió a horgászoknak is kitűnő választás, sok pisztráng, sügér és angolna található itt.

Bretagne: 

Ebben a régióban mintegy 600 kilométernyi vízi út várja a lakóhajó bérlőket. A terület kelta varázsa, a virágokkal borított zsilipek, és a csatorna partján található faluk és városok középkori kis utcái teljesen magával ragadják az ide látogatókat. A történelem kedvelői a csodás várak és gránit kastélyok meglátogatásával felfedezhetik Bretagne hercegeinek történetét is.

Németországi csatornahajó bérlés:

Az ország észak-keleti részen található Macklenburg és Brandenburg tartományok a német vízi turizmus, csatornahajó bérlés központjai. A vízi utak mentén gyönyörű tavak, erdők és legelők várják a bérelt lakóhajó utasait. Érdemes elhajózni a Müritz tóhoz, s itt csodálhatjuk meg a Müritz Nemzeti Parkot is. Számtalan túra- és biciklis útvonalat találhatunk, így igazán aktív pihenésben lehet részünk. A vízi utakon eljuthatunk egészen Berlinig, ahol megcsodálhatjuk a történelmi emlékműveket és az építészeti remekeket is. Potsdam városát se hagyjuk ki a sorból, mivel ez a gyönyörű hely a kulturális világörökség részeként nyilvántartott város, s számos szépséget tartogat számunkra.

Olaszországi csatornahajó bérlés:

Velence a lakóhajó kölcsönzés tökéletes célpontja, amely lagúnáiról és romantikus hangulatáról ismert időtlen város 118 kis szigetből áll és kizárólag csak gondolákkal és hajókkal közlekedhetünk benne. Kedvünkre sétálgathatunk a szűk kis utcákon, vagy gyönyörködhetünk a város egyedi építészetében is. A csatornákban haladva apróbb falvakat is felfedezhetünk, vagy végighajózva a Brenta csatornán megcsodálhatjuk a gyönyörű villákat és szőlőskerteket.

Hollandiai csatornahajó bérlés:

Csatornahajó bérlés ideális helyszíne ez a rendkívül barátságos ország. Kis méretei miatt szinte körbe is hajózható. Ha ezt az utazási célt választjuk, garantáltan felhőtlen nyaralásunk lesz, hiszen a hollandok nyugodt életvitele senkit sem hagy hidegen. Hajózhatunk a végtelen, színpompás tulipán mezők mellett, vagy a kis csatornákon a városok központjába is könnyű szerrel eljuthatunk. Friesland, vagyis a „Nagy Gát” az egyik legkedveltebb vízi paradicsom, melyet ötven évvel ezelőtt építettek. Ez tette lehetővé, hogy ezen a területen ilyen fejlett és virágzó növény- és állatvilág, valamint mezőgazdaság alakulhasson ki.

Belgiumi csatornahajó bérlés:

A finom belga sörök és a még finomabb csokoládék mellett, békés tájakat és ókori városkákat is találhatunk, ha ide látogatunk lakóhajónkkal. Kelet-Flandria legnagyobb városába, Gentbe érve keskeny barátságos utcákkal, életteli piacokkal, és igazi nyüzsgéssel találkozhatunk. Innen az Ostend csatornán végighaladva juthatunk el Brugge-be, melyet íves hídjai és gyönyörű kis vízi útjai miatt az észak Velencéjének is neveznek.

Csatornahajózás: nyaralás lakóhajónCsatornahajó bérlés, városnézés lakóhajóval

Aki igazán aktív és tartalmas nyaralást tervez, annak mindenképpen célszerű a csatornahajó bérlést választani. A lakóhajó segítségével könnyen eljuthatunk a nagyvárosok eldugottabb, romantikusabb részeibe, ugyanakkor könnyűszerrel elérhetjük a helyi nevezetességeket is, legyen szó múzeumokról vagy építészeti remekekről. A közlekedéstől sem kell tartani, mivel a lakóhajó nem csak az apartmanunk, hanem egyben a közlekedési eszközünk is a városon belül. Kényelmesen hajózhatunk kedvünkre és csupán a zsilipeken valamint a hidakon való átjutás okozhat kisebb izgalmakat, de igazi csapatmunkával ez is csak egy jó kalandnak számít.

A csatornahajó bérlés előnye

Nem elhanyagolható szempont, hogy a csatornahajó bérlés jóval olcsóbb, mint a szállodai szobák bérlése. A lakóhajón az egész család kényelmesen elfér, és akár egy nagyváros központjában is éjszakázhat a kikötőben. Gondoljunk csak bele, mennyivel költségesebb lenne, ha például Berlin, vagy Amszterdam belvárosában kéne az egész családnak szállodai szobákat bérelni. Akár élelmiszert is vihetünk magunkkal és főzhetünk a lakóhajóban, de ha úgy tartja kedvünk, megkóstolhatjuk milyen is egy igazi olasz pizza Velencében, vagy Burgundiában élvezhetjük a csodás francia gasztronómiát.
Ahogy a cikk elején is szó volt róla, a lakóhajó vezetését könnyen elsajátíthatjuk. Élete egyik legszebb és legmaradandóbb nyaralásán vehet részt, ahol a lakóhajózás élménye mellett Európa szépségeit egy másik látószögből is megismerheti. Csatornahajó bérlés, megéri!

Lakóhajó bérlés csatornahajózáshoz

A lakóhajók típusától, méretétől, felszereltségétől, valamint a csatornahajózás helyétől és idejétől, időtartamától függően az árak nagyon változatosak. Válassza ki kedvenc úti célját és kérje személyre szabott árajánlatunkat!

 

 

 

Hajóbérlés ajánlatkérés

ONLINE HAJÓKERESŐLast-Minute hajókeresőTört hetes hajókeresőEgyirányú utas hajókeresőAkciókCsatornahajózásBérelhető hajóinkLast Minute hajóbérlésKapitánybérlésUtasbiztosításEgzotikus hajóbérlésGaléria hajózásrólKabin CharterÚticélok

Vitorlás hajóbérlés

Bavaria 33 C

Hajóbérlés akció

Sukosan

Szezonális akció

1350
EUR 810-től

Érdekel

Adriai vitorlás és motoros bérlés

Vitorlás hajóbérlés

Sun Ody. 349

Hajóbérlés akció

Rogoznica

Szezonális akció

1092
EUR 765-től

Érdekel

Vitorlázás az Adrián.

Vitorlás hajóbérlés

Oceanis 43

Hajóbérlés akció

Murter

Szezonális akció

2990
EUR 1794-től

Érdekel

Adriai vitorlázás

Vitorlás hajóbérlés

Elan 444

Hajóbérlés akció

Trogir

Szezonális akció

2133
EUR 1280-től

Érdekel

Horvátországi vitorlázás

Katamarán hajóbérlés

Lagoon 400

Hajóbérlés akció

Split

Szezonális akció

2464
EUR 1725-től

Érdekel

Katamarán bérlés az Adrián

Vitorlás hajóbérlés

Oceanis 40

Hajóbérlés akció

Sibenik

Szezonális akció

1678
EUR 1175-től

Érdekel

Vitorlázás Horvátországban

Motoros hajóbérlés

Adria 1002

Hajóbérlés akció

Pirovac

Szezonális akció

1350
EUR 810-től

Érdekel

Motoros hajóbérlés az Adrián

Vitorlás hajóbérlés

Bavaria 40C

Hajóbérlés akció

Biograd

Szezonális akció

1567

EUR 1097-től

Érdekel

Adriai vitorlás bérlés

 

Vitorlás hajóbérlés

Oceanis55

Hajóbérlés akció

Trogir

Szezonális akció

3357
EUR 2350-től

Érdekel

Horvátországi vitorlás bérlés

Vitorlás hajóbérlés

Dufour 460

Hajóbérlés akció

Sibenik

Szezonális akció

2983
EUR 1790-től

Érdekel

Adriai vitorlás hajóbérlés

Vitorlás hajóbérlés

Elan 45

Hajóbérlés akció

Kastela

Szezonális akció

2057

EUR 1440-től

Érdekel

Vitorlázás az Adrián

Vitorlás hajóbérlés

Sun Ody.36i

Hajóbérlés akció 

Primosten

Szezonális akció

1083
EUR 650-tól

Érdekel

Adriai vitorlázás

 

Vitorlás hajóbérlés

Elan 40

Hajóbérlés akció

Makarska
Szezonális akció
1671
EUR 1170-től

Érdekel

Adriai vitorlás és motoros bérlés

 

Katamarán hajóbérlés

Lagoon 39

Hajóbérlés akció

Murter

Szezonális akció

2990
EUR 1794-től

Érdekel

Katamarán bérlés Horvátországban

Motoros hajóbérlés

Sea Ray 255

Hajóbérlés akció

Tribunj

Szezonális akció

1641
EUR 1149-től

Érdekel

Motoros hajóbérlés Horvátországban

Hajókötél