Tel.: +36309660060

+36702036727

E-mail: info@yachtpapa.hu

 

Facebook

Youtube

Google+

Twitter

LinkedIn

Flickr

Hajókötél

Tengeri hajóbérlés

TEKINTESE MEG AKTUÁLIS AKCIÓINKAT (kattints ide)

 

Ha az online hajókereső rendszerünkön választ hajót, akkor még 5% további kedvezményt biztosítunk a hajó bérleti díjából!

 

Online hajókereső rendszer működik az oldalunkon:

 

-Online hajókereső

-Last-Minute hajókereső

-Tört hetes hajókereső

-Egyirányú utas hajókereső

 

A tengeri hajóbérlés, mint a nyaralás egyik lehetősége

Ha egy igazán feledhetetlen nyaralásra vágyunk, akkor általában két eset fordulhat elő: szétnézünk az utazási irodák ajánlatai között vagy megpróbálunk összehozni egy kellemes üdülést a saját ötleteink alapján. Megtervezzük az útvonalat, esetleg összefogunk néhány baráttal, rokonnal, kocsiba ülünk vagy megvesszük a repülőjegyet és nekivágunk a nagy útnak. Gondolkodhatunk azonban egy harmadik opción is, ami nem más, mint a tengeri hajóbérlés.

Tengeri fürdőzés

Nappal gyönyörködhetünk a minket körülvevő csodálatos tájban, „strandolhatunk” a tenger közepén, romantikázhatunk a naplementében vagy a csillagos ég alatt, de akár a kellemes tengeri szélben való vitorlázást is kipróbálhatjuk. Nem utolsósorban pedig rövid idő alatt különböző tengerparti hangulatos városkákban hajtjuk álomra a fejünket, miután felfedeztük a szabadság ízét.
Természetesen, ha van tengeri hajózási jogosítványunk, akkor ez többé már nem kérdés, ám ha nincs, akkor sem kell megijednünk, hiszen lehetőségünk van kapitánnyal együtt tengeri vitorlást, motoros hajót, yacht -ot vagy katamaránt is bérelni.

tengeri hajóbérlés

Tengeri hajóbérlés külföldön

Hajóbérlés lehetősége belföldön és külföldön is biztosítható. Ha például a Balatonon szeretnénk eltölteni néhány kellemes napot, akkor érdemes Magyarországon, helyben intézni a hajóbérlést, ám ha külföldön, mondjuk, az Adrián kívánunk hajót bérelni, akkor az ottani lehetőségeket kell számításba vennünk.

A tengeri hajóbérlés a nyaralás egyik lehetősége

A tengeri hajóbérlés egy olyan alternatíva a nyaralásra, amely minden bizonnyal örök emlék marad, nem utolsó sorban pedig egy nagyszerű tengeri kaland.

Ha tehát egy ilyen élményre vágyunk, akkor nincs más dolgunk, mint a tengeri hajóbérlés megszervezése: kivel, illetve kikkel, mennyi időre, hova, mikor és persze milyen hajóval menjünk. Annak, aki még nem próbálta a tengeri hajóbérlés, kalandos nyaralás ezen formáját, érdemes lehet kipróbálnia, mert egy életre szóló felejthetetlen élményt tud nyújtani.

Hajóbérlés az Adrián – tengeri hajózási jogosítvánnyal

Amennyiben hajót szeretnénk bérelni és tengeri jogosítvánnyal is rendelkezünk, akkor nagyon egyszerű a dolgunk. Könnyen, gyorsan, ráadásul kedvezőbb áron tudunk így hajót bérelni az Adrián, hiszen ebben az esetben nem kell a kapitányért (skipper) is külön díjat fizetnünk. Azt azonban figyelembe kell venni, hogy milyen jogosultságaink vannak, például milyen felségvízre, tengerre mehetünk a képesítésünkkel. De ha minden rendben van a képesítéssel, akkor nem kell külön kapitányt bérelni, hiszen a hajók használatához elegendő egy olyan személy, aki rendelkezik tengeri jogosítvánnyal. Tengeri hajóbérlés az Adrián egy felejthetetlen élmény.

Tengeri hajóbérlés – tengeri hajózási jogosítvány nélkül

Tengeri hajóbérlés esetén legalább egy olyan résztvevőnek kell lennie a fedélzeten, aki tengeri hajóvezetői engedéllyel rendelkezik. Ha kipróbálta már, hogy milyen a hajózás és kedvet kapott, kipróbálhatja hogy milyen a tengeri hajózás is. Persze nem kell csüggednünk, és nem kell lemondanunk akkor sem a tengeri hajóbérlés élményéről, hogyha nem rendelkezünk ilyen képesítéssel, vagy a társaságunkban sincs senki, aki jogosult lenne hajót vezetni. Erre is van megoldás, ez pedig nem más, mint a kapitánybérlés. Természetesen ebben az esetben a hajóvezető díjával is számolnunk kell a tengeri hajóbérlés alkalmával, ám nem kell elvetnünk a nyaralás ebbéli lehetőségét sem. Könnyedén lehet tengeri hajóvezetői jogosítványt a segítségünkkel letenni, nagyon kedvező áron és a hajóvezetői vizsga díjának egy részét a következő tengeri hajóbérlés alkalmával a költségeibe beszámoljuk.

Tengeri hajóbérlés rendszere

Tengeri hajóbérlés

Először is azt kell eldöntenünk, hogy mikor és mennyi időre kívánunk hajót bérelni, figyelembe véve az elő-, fő-, és utószezonbéli lehetőségeket. Gondolja végig hogy hány kabinra, fürdőszobára és milyen tágas hajóra van szüksége. Mi az elsődleges szempont? A gyorsaság vagy a kényelem? Ezt követően válasszuk ki a hajó típusát, természetesen az utazó létszámhoz igazodva.

Kérjünk hajóbérlés árajánlatot

Kérjünk tengeri hajóbérlés ajánlatot, majd amennyiben az elfogadható számunkra, fizessük ki a meghatározott foglalót utalással. Visszaigazoláskor információt kapunk a következő lépésekről. A tengeri hajóbérlés fennmaradó összegének kifizetésére általában a hajó átvétele előtt az egyeztetett időpontban kerül sor, melyről számlát kapunk. Ha a tengeri hajóbérlés során kapitány nélkül béreljük a hajót és van tengeri hajóvezetői jogosítványunk, akkor az utaslistában (crew list) meg kell adnunk a hajóvezetői engedély számát. Fontos, hogy a bérelt hajó átvételekor a kauciót is kell fizetnünk, ha nincs kaució biztosításunk, ez az összeg a problémamentes hajózás után, a hajó visszaszolgáltatásakor hiánytalanul visszajár. Amennyiben minden papírmunkát elvégeztünk, kapunk egy rövid ismertetőt, és már indulhatunk is.

A tengeri hajóbérlés során milyen típust válasszunk? Vitorlás, motoros hajót?

A bérelhető hajótípusok:

Egytestű vitorlás

Szinte minden vízterületen használható, egyszerűen kezelhető hajótípus. A méreteket tekintve, a kisebb, 2 kabinos változattól kezdve, egészen a 6 kabinos, tágas verzióig terjed a paletta. A vitorlások jellemző alapfelszerelései többek között a térképplotteres GPS, az autopilot, és az elektromos horgonycsörlő. Természetesen a hajózás élménye mellett a kényelmet is élvezhetjük, mivel a legtöbb vitorlásban meleg víz, fűtés, WC és zuhanyzó is megtalálható. A régebbi típusok is gazdag felszereltségűek és azok is legalább olyan megbízhatóak, mint újabb társaik, ha jól karban vannak tartva.

Tengeri hajóbérlés

Motoros yacht

Aki a vitorlásnál gyorsabb és nagyobb komfortfokozatú hajótípust szeretne, annak a motoros yacht bérlést ajánljuk. A belső méretek itt is eltérőek, átlagosan 4-6 fő fér el benne kényelmesen. Kis merülésének köszönhetően igazán változatos és akár sekélyebb vízterületekre is eljuthatunk egy bérelhető motoros yachttal. Sőt, hullámmentes időszakban akár 30 csomóval (mérföld/óra) is motorozhatunk. Hátránya, hogy típustól függően sok üzemanyagot fogyaszthat.

Katamarán

Tágasabb, kéttestű bérelhető vitorlás hajók, melyeknek törzsei egymással párhuzamosak, azonos méretűek. Ezzel a típussal a tengeri betegségre hajlamosak is élvezhetik a hajóbérlést, hiszen gyengébben érezhetőek a hullámzások, vagy a dőlések. Kis merülésük miatt sekély vizeken is hajózhatunk velük, két motorral jól tudnak manőverezni. Méreteik miatt nagyobb helyet foglalnak a kikötőkben.

Luxusyacht

Abban az esetben, ha szeretnénk a nagyvilág zajától kicsit távol lenni és luxuskörülmények között élvezni a nyugalmat, akkor a luxusyachtoknál nincs is jobb választás. Bérelhető vitorlás, vagy motoros yacht is, a pihenés és a kényelem mindig garantált. A bérelhető luxus yacht személyzete mindenről gondoskodik, legyen szó a yacht rendben tartásáról, vagy az ételek elkészítéséről.

Hajóbérlés szakkifejezések:

Chart plotter

LCD kijelzőn megjelenített, GPS által koordinált, hajózáshoz szükséges adatokat mutató térképes kijelző. Mutatja a hajózáshoz szükséges GPS adatokat, útvonaltervezéshez ajánlatos szükséges navigáció eszköz. Segítségével megkapjuk a bérelt hajónk mozgásának adatait, kikötéshez is segítséget nyújthat. Horgonyzás esetén a horgonyról való elmozdulást is tudja jelezni, mivel riasztó funkcióval van ellátva.

Hidraulikus hajóhíd (Gangway)

A jobban felszerelt bérelt hajók illetve luxushajók tatján található, mely segíti a partraszállást. Általában elektromosan távirányítással működtethető palló. Hajóbérlés során a kényelmes partraszállás segédeszköze.

Orrsugár kormány (Thruster)

Hajókormányzási kiegészítő berendezés, amely leginkább a kikötői manőverben lehet nagy segítség. A szűk kikötőkben való manőverezést könnyíti meg a nagyobb testű hajók számára. A luxushajók és a jobban felszerelhet bérelhető vitorlás és motoros hajók általában rendelkeznek ilyen lehetőséggel is. Kikötésnél oldalszél esetén irányban tartja a hajó orrát. Mivel a hosszú hajóknak nagy a tehetetlenségük, ott óriási segítséget jelentenek.

Tengeri hajóbérlés

Sprayhood (Permetvédő)

Vitorlás és motoros hajókon a felcsapódó víz és eső ellen védi a cockpitban lévő utasokat.

Biztonsági háló

Leginkább gyerekek, házi kedvencek és tárgyak védelmét szolgálja a vízbeeséstől.

Flybridge

Nagyobb motoros és katamarán hajók második fedélzeti kormányállása. Legtöbbször a cockpit felett helyezkedik el.

Klíma

A szalon és a kabinok hűtését szolgálja a nagy melegben. A jobban felszerelt vitorlás, motoros, katamarán és luxushajók fedélzetén található meg.

Bimini

A cockpit (hátsó fedélzet) védelmére szolgáló napfénytető. Úgy hallottuk, hogy a Bahama-szigetek egyik szigetéről neveztek el. Gyakorlatilag az UV sugárzás ellen és az esőzéstől véd.

Radar

A tengereken nagy szerepe van a radarnak. Jelzi, hogy a hajóhoz mennyire kerül közel egy tárgy vagy objektum, így lehetőség van időben reagálni.

Autopilot

A hajózás kormányzását segítő automata eszköz (automata pilóta).

Fűtés

Egyes hajók hidegebb téli használatához szükséges berendezés. Kellemes meleget tud csinálni a szalonban és a kabinokban. Legelterjedtebb a Truma típus.

Elektromos csörlő

Egy olyan kényelmi eszköz, mely a vitorlás hajó kötélzetének kezelését segíti. Csak a nagyon jól felszerelt vitorlás hajókon, katamaránokon található meg.

Tengeri hajóbérlésA tengeri hajóbérlés – mire figyeljünk hajóbérlés során?

Célszerű jó referenciájú céget választani, amikor hajóbérlés mellett döntünk.
Rajtunk áll, hogy közvetlenül chartercégtől, vagy ügynökön keresztül bérelünk-e hajót. Ajánlatos mindkettőtől ajánlatot kérni, mert ha hisszük, ha nem, az ügynök valószínűleg jobb ajánlatot fog adni.

Biztonságos hajóbérlés

Az ügynök a mi esetünkben egyfajta bástya lehet, mivel ő minket képvisel a hajóbérlés alkalmával, és a jutalékát sem a mi zsebünkből húzza ki, hanem a chartercégtől kapja. Mivel sok céggel van kapcsolatban, és azokhoz sok ügyfelet visz, jelentős kedvezményeket tud nekünk kialkudni. Ezzel választ is kaptunk a bennünk motoszkáló kérdésre, hogy „Hogyan adhat jobb ajánlatot egy ügynök, mint egy chartercég?”.

Hajóbérlés segítséggel 

Miután eldöntöttük, honnan bérelünk hajót, figyelmünk még nem lankadhat. Előfordulhat, hogy nem azt kapjuk, amit ígértek, vagy ami az ajánlatban szerepelt. A bérelhető hajó felszereltsége hiányos lehet, vagy az állapota nem megfelelő, így végül már ott tartunk, hogy jobb lett volna egy kicsivel drágábbat választani a hajóbérlés során. Az ilyen problémák elkerülhetőek, hiszen az ügynök ismeri a bérelhető vitorlás, motoros és luxusyachtokat és helyettünk is figyel rájuk. Mivel az ügynök egy hosszú távú együttműködésre számít és ismeri is a hajókat, biztos, hogy a mi igényeinknek legmegfelelőbbet fogja ajánlani.
Átvételkor lehetetlenség minden kis hibát észrevenni a hajókon, főleg, ha egy idősebb vitorlásról van szó. Leadáskor pedig közölhetik, hogy ez is, az is hibás, vagy behorpadt, és a több hónapos hibákat is mi nyakunkba varrják. Máris más a helyzet, ha ügynökséggel vagyunk kapcsolatban, mert az olyan ügyfeleket nem merik átverni.

A leggyakoribb hajóbérlés célpontja:

Horvátországi hajóbérlés

A legkedveltebb európai tengeri hajózási terület Horvátország! Mind az éghajlat, mind a táj tökéletes választás a hajózni vágyóknak! Isztriától Dubrovnikig szigetek, kikötők, hangulatos városok találhatóak.
A horvátországi vitorlázás az adriai tengeren közkedvelt hajózási forma. Itt megtalálható az egytestű vitorlásoktól a katamaránokig minden hajótípus.
Éghajlata tavasztól őszig tartó teljes időszakban alkalmas a hajózásra.

Hajóbérlés árak – bérelt hajó esetén milyen tételekkel számoljunk?

Tengeri hajóbérlés

Hajóbérlés esetén először is azt kell végig gondolnunk, hogy milyen hajótípust szeretnénk bérelni. Hányan vagyunk, hány kabin, hány fürdőszobára lesz szükségünk, milyen nagyságú hajót béreljünk? Gondoljuk végig az extra igényeket is. Szükségünk van-e orrfordítóra a bérelt hajón vagy egyéb a hajózást szolgáló kényelmi eszközre. Ha ezen túl vagyunk, akkor a másik fontos eldöntendő kérdés, hogy kapitánnyal vagy anélkül szeretnénk-e a kiszemelt hajót bérelni. Ezek a tényezők ugyanis döntően befolyásolják az árat.A fizetendő összeg függhet még a hajóbérlés időszakától is (kiemelt időszakokban magasabb az ár), valamint a térségtől is.

Hajóbérlés egyéb költségei

Speciális esetben, illetve bizonyos országokban számolnunk kell a csatornahajózáskor felmerülő zsilip, illetve híd díjjal is, ami néhány eurós nem jelentős költség. Az alapvető tételek közé számítandó még a kaució, amelyet bérléskor kell fizetnünk, ám ez az összeg visszajár, miután visszaszolgáltattuk a bérelt hajót hiánytalanul, sértetlenül. Amennyiben a bérelt hajónkkal ki is szeretnénk kötni, a kikötőkben napidíjat kell fizetni, amelynek összege természetesen változó.

Tengeri hajóbérlés kedvező áron

Elképzelhető, hogy összességében soknak tűnhet egy hajóbérlés, ha minden költséget beleszámolunk. Ám ha belegondolunk, hogy se szállást, se egyéb más díjat nem kell fizetnünk üdülésünkkor, ráadásul többen, társasággal megyünk, akkor a díjtételek szétosztása miatt rendkívül kedvező áron nyaralhatunk. Hajóbérlés a legjobb üdülés!

ONLINE HAJÓKERESŐLast-Minute hajókeresőTört hetes hajókeresőEgyirányú utas hajókeresőAkciókCsatornahajózásBérelhető hajóinkLast Minute hajóbérlésKapitánybérlésUtasbiztosításEgzotikus hajóbérlésGaléria hajózásrólKabin CharterÚticélok

Vitorlás hajóbérlés

Bavaria 33 C

Hajóbérlés akció

Sukosan

Szezonális akció

1350
EUR 810-től

Érdekel

Adriai vitorlás és motoros bérlés

Vitorlás hajóbérlés

Sun Ody. 349

Hajóbérlés akció

Rogoznica

Szezonális akció

1092
EUR 765-től

Érdekel

Vitorlázás az Adrián.

Vitorlás hajóbérlés

Oceanis 43

Hajóbérlés akció

Murter

Szezonális akció

2990
EUR 1794-től

Érdekel

Adriai vitorlázás

Vitorlás hajóbérlés

Elan 444

Hajóbérlés akció

Trogir

Szezonális akció

2133
EUR 1280-től

Érdekel

Horvátországi vitorlázás

Katamarán hajóbérlés

Lagoon 400

Hajóbérlés akció

Split

Szezonális akció

2464
EUR 1725-től

Érdekel

Katamarán bérlés az Adrián

Vitorlás hajóbérlés

Oceanis 40

Hajóbérlés akció

Sibenik

Szezonális akció

1678
EUR 1175-től

Érdekel

Vitorlázás Horvátországban

Motoros hajóbérlés

Adria 1002

Hajóbérlés akció

Pirovac

Szezonális akció

1350
EUR 810-től

Érdekel

Motoros hajóbérlés az Adrián

Vitorlás hajóbérlés

Bavaria 40C

Hajóbérlés akció

Biograd

Szezonális akció

1567

EUR 1097-től

Érdekel

Adriai vitorlás bérlés

 

Vitorlás hajóbérlés

Oceanis55

Hajóbérlés akció

Trogir

Szezonális akció

3357
EUR 2350-től

Érdekel

Horvátországi vitorlás bérlés

Vitorlás hajóbérlés

Dufour 460

Hajóbérlés akció

Sibenik

Szezonális akció

2983
EUR 1790-től

Érdekel

Adriai vitorlás hajóbérlés

Vitorlás hajóbérlés

Elan 45

Hajóbérlés akció

Kastela

Szezonális akció

2057

EUR 1440-től

Érdekel

Vitorlázás az Adrián

Vitorlás hajóbérlés

Sun Ody.36i

Hajóbérlés akció 

Primosten

Szezonális akció

1083
EUR 650-tól

Érdekel

Adriai vitorlázás

 

Vitorlás hajóbérlés

Elan 40

Hajóbérlés akció

Makarska
Szezonális akció
1671
EUR 1170-től

Érdekel

Adriai vitorlás és motoros bérlés

 

Katamarán hajóbérlés

Lagoon 39

Hajóbérlés akció

Murter

Szezonális akció

2990
EUR 1794-től

Érdekel

Katamarán bérlés Horvátországban

Motoros hajóbérlés

Sea Ray 255

Hajóbérlés akció

Tribunj

Szezonális akció

1641
EUR 1149-től

Érdekel

Motoros hajóbérlés Horvátországban

Hajókötél